ماده 65 قانون مالیات های مستقیم

ماده ۶۵ قانون مالیات‌های مستقیم یک استثنای مهم بر اصل مالیات نقل و انتقال است. طبق این ماده، انتقال قطعی واحدهای مسکونی از شرکت‌های تعاونی مسکن به اعضای همان تعاونی از پرداخت مالیات ۵ درصدی (موضوع ماده ۵۹) معاف است. همچنین انتقال املاکی که در اجرای قانون اصلاحات ارضی انجام شده یا می‌شود نیز مشمول مالیات نخواهد بود. وحید اکبری در این مطلب تأکید می‌کند که این معافیت تنها برای «اولین انتقال» از تعاونی به عضو است و معاملات بعدی آن واحد مشمول مالیات عادی خواهد بود.


ماده 65- نقل و انتقال قطعی املاک که در اجرای قوانین و مقررات اصلاحات ارضی به عمل آمده و یا خواهد آمد و واحدهای ‌مسکونی از طرف شرکت‌های تعاونی مسکن به اعضای آنها مشمول ‌مالیات موضوع این فصل نخواهد بود.


اطلاعات قانون

وضعیت: معتبر (دائمی)

مرجع تصویب: مجلس شورای اسلامی

تاریخ تصویب: 1366/12/03

تاریخ لازم الاجرا: 1368/01/01

نحوه اجرای احکام مالیاتی مرتبط با قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
تاریخ تصویب: 1403/08/26 | شماره مصوبه: 200/63002/د | مرجع صدور: رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

تسری حکم ماده 65 قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 و اصلاحیه های بعدی آن بر ماده 77 قانون مذکور…..
تاریخ تصویب: 1389/04/12 | شماره مصوبه: 200/11130 | مرجع صدور: رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

نحوه محاسبه مالیات املاک و صدور مفاصاحساب
تاریخ تصویب: 1368/03/30 | شماره مصوبه: 30/4/3413/14080 | مرجع صدور: وزیر امور اقتصادی و دارایی


سؤالات متداول درمورد ماده 65 قانون مالیات های مستقیم

طبق ماده ۶۵ قانون مالیات‌های مستقیم چه املاکی از مالیات نقل و انتقال معاف هستند؟

طبق ماده ۶۵، نقل و انتقال قطعی املاکی که در اجرای قوانین و مقررات اصلاحات ارضی انجام شده یا خواهد شد، و همچنین انتقال واحدهای مسکونی از طرف شرکت‌های تعاونی مسکن به اعضای آنها، مشمول مالیات موضوع فصل مربوط به مالیات نقل و انتقال املاک نیست.

آیا انتقال ملک در اجرای قوانین اصلاحات ارضی مشمول مالیات نقل و انتقال است؟

خیر. بر اساس ماده ۶۵، نقل و انتقال قطعی املاکی که در اجرای قوانین و مقررات اصلاحات ارضی انجام شده یا در آینده انجام شود، از مالیات موضوع این فصل معاف است.

آیا انتقال واحد مسکونی تعاونی مسکن به اعضا مالیات دارد؟

طبق ماده ۶۵، انتقال واحدهای مسکونی از طرف شرکت‌های تعاونی مسکن به اعضای آنها مشمول مالیات موضوع این فصل نخواهد بود.

آیا فروش ملک توسط عضو تعاونی مسکن به شخص دیگر مشمول معافیت ماده ۶۵ است؟

ماده ۶۵ معافیت را برای انتقال واحد مسکونی از طرف شرکت تعاونی مسکن به اعضای آن پیش‌بینی کرده است. بنابراین انتقال بعدی ملک توسط عضو به شخص دیگر، صرفاً با استناد به این ماده مشمول همین معافیت نمی‌شود و باید مقررات مربوط به معامله بعدی بررسی شود.

آیا برای استفاده از معافیت ماده ۶۵ باید انتقال ملک در دفترخانه انجام شود؟

آیا برای استفاده از معافیت ماده ۶۵ باید انتقال ملک در دفترخانه انجام شود؟

چگونه معافیت مالیات نقل و انتقال ملک را بر اساس ماده ۶۵ بررسی کنیم؟

در این راهنما با مراحل بررسی معافیت مالیات نقل و انتقال املاک طبق ماده ۶۵ قانون مالیات‌های مستقیم آشنا می‌شوید. ابتدا نوع انتقال و وضعیت ملک را مشخص می‌کنید، سپس بررسی می‌کنید که آیا انتقال در اجرای قوانین اصلاحات ارضی انجام شده یا واحد مسکونی توسط شرکت تعاونی مسکن به عضو آن واگذار شده است. در ادامه، مدارک و مستندات انتقال را بررسی می‌کنید تا امکان استفاده از معافیت مالیاتی موضوع این ماده مشخص شود.

  1. مشخص کردن نوع معامله

    ابتدا بررسی کنید که معامله مربوط به نقل و انتقال قطعی ملک است یا نوع دیگری از انتقال انجام شده است.

  2. بررسی ارتباط انتقال با اصلاحات ارضی

    مشخص کنید آیا انتقال ملک در اجرای قوانین و مقررات اصلاحات ارضی انجام شده است یا خیر.

  3. بررسی وضعیت تعاونی مسکن

    اگر ملک واحد مسکونی است، بررسی کنید آیا انتقال از طرف شرکت تعاونی مسکن به یکی از اعضای آن انجام شده است.

  4. بررسی مدارک و مستندات

    اسناد مالکیت، مدارک مربوط به اصلاحات ارضی یا مدارک عضویت در تعاونی مسکن و مستندات واگذاری واحد را بررسی کنید.

  5. تطبیق معامله با ماده ۶۵

    شرایط معامله را با دو مورد معافیت مقرر در ماده ۶۵ تطبیق دهید تا مشخص شود انتقال مشمول مالیات موضوع این فصل است یا خیر.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *